PREPARATS PER VIURE UNA EXPERIÈNCIA SALESIANA DE VOLUNTARIAT INTERNACIONAL

Salesians Terrassa ha acollit aquest diumenge 17 de juny la celebració de l’enviament del voluntariat internacional 2018 de l’ongd VOLS. Els destins: Ceuta, Perú, Sierra Leona i Cuba.

Diumenge ha estat un dels dies claus del procés del voluntariat internacional. Després d’uns mesos de formació hem celebrat l’enviament conjuntament amb les seves famílies, amics, membres de l’ongd, i el conjunt de la família salesiana.

Aquest any hi ha quatre destins de voluntariat: a Ceuta on la Neus, el Joan i l’Andrea realitzaran un camp de treball de 15 dies; a Cuba, l’Estel, el Carlos i la Paula hi estaran un mes i mig, a l’Havana i a Santiago de Cuba; a Perú, concretament a Ayaviri, on viatjaran la Laura i el Toni durant un mes; i finalment a Sierra Leona, a la comunitat de Lungi hi estaran la Mar i l’Alberto, durant un any.

Va començar la jornada amb una trobada de VOLS amb els voluntaris i voluntàries i les seves famílies. Va ser un moment de presentació de l’ongd, de la logística del voluntariat, de la comunicació un cop ells i elles estiguin realitzant la seva experiència, i sobretot d’expressar dubtes i preguntes.

Tot seguit va tenir lloc la celebració de l’enviament al Santuari Maria Auxiliadora, a

WhatsApp Image 2018-06-17 at 12.34.25(2)
Celebració

Terrassa. Va ser una eucaristia molt participativa, on els voluntaris i voluntàries van entregar, com a detall, una xapa a tots els assistents amb el lema “Estimar x 3”, com a símbol que el que hem de fer és estimar, estimar i estimar.

Després de la celebració es va finalitzar amb un piscolabis, ja en un ambient més relaxat, distès i de trobada entre tots. D’entre els voluntaris i voluntàries es notaven els nervis dels que ja marxen en 15 dies, i dels que han de preparar maletes per un any! La Mar i l’Alberto ressaltaven que els feia molta il·lusió compartir aquest dia amb les famílies i els amics, i que ha estat un primer comiat molt emotiu i molt intens.

El procés no es dona per acabat ara, sinó que ara comença la segona part on cadascú participarà en els projectes de la seva comunitat acollidora amb els ulls ben oberts a conèixer, a descobrir, i a ser testimoni. Des d’aquí els seguirem acompanyant amb tot el que faci falta.

 

–> Fotos

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

Up ↑