CAMBODJA, Sihanouk Ville

vol_cambodja (1)

Voluntària: Júlia Fisher

Dates: del 10 de juliol fins el 18 d’agost.

Projecte: Sihanoukville. Presència oberta el 1997. És una regió amb activitat econòmica, perquè és on hi ha el port internacional, però alhora amb bastants problemes socials. Els Salesians tenen 2 escoles: l’Escola de formació tècnica i una escola hotel on els joves poden fer pràctiques.

Aquesta comunitat rep a voluntaris i voluntàries de diferents llocs del món: Austràlia, Anglaterra, Vietnam i Espanya. Cadascú d’ells/es tenen una tasca assignada segons la seva formació. La Júlia s’encarregava de donar suport a una professora d’infantil (kinder) per a fer les classes dels dilluns i dimarts en anglès. La resta de dies, preparava aquestes sessions i col·laborava en la preparació d’una nova escola d’infantil que els salesians volen obrir més a prop de la comunitat (pintar parets, col·locar els mobles, etc).

La humitat i les hores de diferència van fer que els primers dies fos una mica difícil adaptar-se al ritme, a més de conèixer la cultura local i les tradicions de la zona, però amb uns dies d’observar i voler conèixer es va integrar amb les persones, la comunitat, i amb els infants amb els qui compartia els dies.

El que destaca de la seva experiència és l’actitud de calma dels cambodjans i cambodjanes, malgrat el caos que regna en les zones més poblades de les ciutats, el respecte cap els altres, i el sentiment de viure el present.

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

Up ↑